En ole koskaan kuulunut mihinkään puolueeseen, mutta äänestäminen on minulle tärkeää. Kävin tänään antamassa ääneni ennakkoon presidentinvaaleissa. On hienoa asua demokraattisessa maassa, jossa kaikki aikuiset ihmiset saavat äänestää ja jossa vaaleissa on monia ehdokkaita ja puolueita!

Suomi oli aikoinaan maailman ensimmäisiä valtioita, joissa naiset saivat äänioikeuden. Lapsuudenkodissani äänioikeutta ja demokratiaa arvostettiin. Äänioikeuden käyttäminen oli oikeus ja velvollisuus. Vaalisalaisuus oli perheessämme tärkeä asia, ja se on sitä minulle edelleen.

Kaikissa suomalaisissa puolueissa on jotain hyvää

Ajattelen, että kaikissa suomalaisissa puolueissa on jotain hyvää, sillä ne haluavat edistää kansalaisten parasta omalla tavallaan. Minäkin olen elämäni aikana äänestänyt lähes kaikkien puolueiden ehdokkaita, ja usein on löytynyt päteviä naisia ehdokkaiden joukosta. Tämän verran siis paljastan vaalisalaisuudesta!

Kirkon yhteisiin asioihin vaikuttaminen kirkon sisällä on riittänyt minulle. Minulle on kuitenkin erittäin tärkeää, että kansalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa maan ja kunnan asioihin politiikan keinoin.

En kuulu mihinkään puolueeseen

En siis ole se poliitikko Heli Inkinen Akaalta, en myöskään fysioterapeutti Inkisen Heli. Yksi täyskaimoistani on suntio, joten hänen kanssaan yhteistä löytyykin! Mutta ei, sekään ei ole minä. Minä olen se Turussa asuva Heli Inkinen, joka on teologian tohtori, opettaa Åbo Akademissa ja äänestää ennakkoon presidentinvaaleissa. Minuakin saa äänestää arkkipiispanvaaleissa, puoluekannasta riippumatta.