Tahdotko tulla terveeksi?

kuvassa nuoren ihmisen käsi koskettaa vanhan ihmisen kättä

Pitkän elämän loppuvaiheissa terveyden ja sairauden raja on häilyvä. Silloin hyvinvointi syntyy lempeästä kosketuksesta, hiusten silittämisestä, kädestä pitämisestä, kevyestä hieronnasta tai suukosta poskelle.

Valitettavan usein vanha ihminen saa tuntea kosketuksen vain hoitotoimenpiteissä; mitataan verenpainetta, pestään ja vaihdetaan vaatteita. Ne ovat tärkeitä tekoja, mutta lisäksi tarvitaan läheisten ja hoitajien lempeää kosketusta ja hyviä sanoja, Jeesuksen läsnäoloa ihmisten kautta.

“Tahdotko tulla terveeksi?” Jeesus kysyy myös siltä, jota lääketiede ei pysty enää parantamaan. Se on kutsu Jumalan huolenpitoon ja samalla haaste lähimmäisille: rakastettuina olemme kaikki ehjempiä ja terveempiä.

Kun muut aistit hiipuvat, iho tuntee ja muistaa huolenpidon ja rakkauden. (Joh. 5:1–15)